ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 2.01 - Αίθουσα 1

Εργαστήρι ανάδειξης αξιών: «Καλλιεργώντας αξίες με όχημα την Τέχνη στο μάθημα της Ιστορίας, μέσα από τη Συνεργατική μάθηση»

Καμπούρμαλη Ιωάννα, Δρ, Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου 4ου ΠΕΚΕΣ Αττικής


Περιεχόμενο Εργαστηρίου

Θα γίνει προσπάθεια προσέγγισης και καλλιέργειας των Αξιών μέσα από συνεργατικές βιωματικές διεργασίες στο μάθημα της Ιστορίας με σκοπό την ανάπτυξη κριτικής και δημιουργικής σκέψης, συναισθηματικής εμπλοκής και ανάδειξης του ρόλου και της σπουδαιότητας της αξιοποίησης των Τεχνών στην εκπαίδευση.

Με την συμβολή και εμπλοκή της τέχνης, πειραματιζόμαστε με πολυποίκιλους συνδυασμούς, συνεργαζόμαστε, οραματιζόμαστε και αλληλεπιδρούμε, εκφράζουμε απόψεις, σκέψεις, συναισθήματα και απολαμβάνουμε το συνθετικό και αισθητικό αποτέλεσμα και τη χαρά του μοιράσματος και της ομαδικής δημιουργίας.

Βιογραφικό Εισηγήτριας

Η Ιωάννα Καμπούρμαλη διετέλεσε Σχολική Σύμβουλος Δημοτικής Εκπαίδευσης από το 2007 έως το 2018 και σήμερα είναι Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου στο 4ο ΠΕΚΕΣ Αττικής. Διετέλεσε εκπαιδευτικός Δημοτικής Εκπαίδευσης με Μετεκπαίδευση στην Ειδική Αγωγή (Μαράσλειο Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης, Ε.Κ.Π.Α).

Σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός, Επικοινωνία και Μ.Μ.Ε. στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, και Παιδαγωγικά στο ΕΚ.Π.Α.. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων της Φιλοσοφικής «Συμβουλευτική και Επαγγελματικός Προσανατολισμός» και του Πανεπιστημίου του Αιγαίου «Φύλο και νέα Εκπαιδευτικά και Εργασιακά Περιβάλλοντα στην Κοινωνία της Πληροφορίας. Έχει αρκετές δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά και έχει συμμετάσχει στην οργάνωση εκπαιδευτικών συνεδρίων, σεμιναρίων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Είναι διδάκτωρ του Ε.Κ.Π.Α., Π.Τ.Δ.Ε., Τομέα Επιστημών της Αγωγής.

Το επιστημονικό της ενδιαφέρον εστιάζεται κυρίως στη Συμβουλευτική και στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό, καθώς επίσης και στην ανάδειξη και καλλιέργεια των Αξιών στο Δημοτικό σχολείο και την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών μέσα από τις αρχές της Εκπαίδευση Ενηλίκων, στη διαχείριση της Σχολικής τάξης, σε θέματα που αφορούν προβληματικές συμπεριφορές μαθητών, ασφάλειας στη χρήση του διαδικτύου, σχολικού εκφοβισμού, διαχείρισης της ομάδας μέσα από βιωματικές δράσεις και της εκπαίδευσης μέσω της τέχνης και άλλων καινοτόμων τεχνικών.

Είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών. Από το 2012 έως σήμερα, συμμετέχει ως μέλος της Κριτικής Επιτροπής του Πανελλήνιου και Παγκύπριου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού Ποίησης και Διηγήματος για Παιδιά και Εφήβους που διοργανώνει η Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών. Επίσης μέλος του συλλόγου «Αξίες Ζωής στην Εκπαίδευση», στο πλαίσιο επιμορφωτικών και βιωματικών δράσεων για την καλλιέργεια αξιών και Ambassador της δράσης Teachers4Europe της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα!