ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 2.10 - Αίθουσα 10

"Ζήτω το Φανταστικό" - Εργαστήρι Ομαδοσυνεργατικής δημιουργικής Γραφής και Εκφραστικής Ανάγνωσης

Χατζηθέμελη Κατερίνα, Εκπαιδευτικός ΠΕ05, τέως Υπεύθυνη του τμήματος Γαλλικών σπουδών του Γυμνασίου-Λυκείου της Σχολής Ουρσουλινών

Σωτηρίου Δημήτρης, Εκπαιδευτικός ΠΕ05 στο Γυμνάσιο-Λύκειο της Σχολής Ουρσουλινών


Περιεχόμενο Εργαστηρίου

Η συγγραφή ή η απαγγελία ενός λογοτεχνικού κειμένου μπορεί να γίνει ομαδική;

Μία βιωματική προσέγγιση της λογοτεχνίας για παιδιά και εφήβους με στόχο να γίνουν οι ίδιοι δημιουργοί ή αφηγητές ενός λογοτεχνικού κειμένου, αφήνοντας τη φαντασία τους ελεύθερη και ξεδιπλώνοντας όλα τους τα ταλέντα, χρησιμοποιώντας οποιοδήποτε εκφραστικό μέσο της επιλογής τους για την παρουσίασή του.

Στο εργαστήρι θα σας μεταφέρουμε την εμπειρία μας από τον Διαγωνισμό Ομαδοσυνεργατικής Γραφής και Εκφραστικής Ανάγνωσης που διοργανώνουμε στο σχολείο μας, για 3η συνεχή χρονιά στα γαλλικά, με μεγάλη επιτυχία. Όμως,αυτή η ιδέα μπορεί να εφαρμοστεί σε οποιαδήποτε γλώσσα και να γίνει πηγή έμπνευσης, δημιουργίας, χαράς και συνεργασίας για μαθητές και εμψυχωτές.

Βιογραφικά Εισηγητών

Χατζηθέμελη Κατερίνα 

Η Κατερίνα Χατζηθέμελη είναι καθηγήτρια Γαλλικών στην Ελληνογαλλική Σχολή Ουρσουλινών και πρώην Υπεύθυνη του Γαλλικού τμήματος της Σχολής(Γυμνάσιο-Λύκειο). Σπούδασε στο Ε.Κ.Π.Α στο τμήμα Γαλλικής γλώσσας και στην Α.Σ.Κ.Τ στο τμήμα ζωγραφικής. Ειδικεύτηκε στο Παν/μιο BELG σε δημιουργικές πρακτικές για τη διδασκαλία της γαλλικής ως ξένη γλώσσα. Είναι εμψυχώτρια του Διαγωνισμού Ομαδοσυνεργατικής Γραφής και Εκφραστικής Ανάγνωσης που διοργανώνει η Ελληνογαλλική Σχολή Ουρσουλινών και οργανώτρια του ομίλου MFNU (Γαλλόφωνο Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών) της Σχολής. Προετοιμάζει μαθητές γυμνασίου και λυκείου για τη συμμετοχή τους σε λογοτεχνικές ημερίδες, projects, θεατρικές παραστάσεις και διαγωνισμούς της γαλλοφωνίας του Γαλλικού Ινστιτούτου.

Σωτηρίου Δημήτρης 

Ο Δημήτρης Σωτηρίου είναι καθηγητής γαλλικής γλώσσας στο Γυμνάσιο - Λύκειο της Ελληνογαλλικής Σχολής Ουρσουλινών. Έχει πτυχίο σύγχρονης φιλολογίας και πτυχίο διδασκαλίας των γαλλικών ως ξένης γλώσσας του Πανεπιστημίου της Ρουέν στη Νορμανδία και μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη λογοτεχνία από το ίδιο Πανεπιστήμιο. Είναι συγγραφέας βιβλίων για την προετοιμασία των διπλωμάτων της Σορβόννης και αναλύσεων λογοτεχνικών έργων καθώς και εξεταστής και υπεύθυνος εξεταστικών κέντρων του Γαλλικού Ινστιτούτου για σειρά ετών. Παράλληλα, είναι για τρία χρόνια εμψυχωτής στον διαγωνισμό δημιουργικής γραφής και ανάγνωσης που διοργανώνει η Ελληνογαλλική Σχολή Ουρσουλινών και προετοιμάζει μαθητές γυμνασίου και λυκείου για τη συμμετοχή τους στη μαθητική συνάντηση δημοσίου λόγου στη γαλλική γλώσσα που διοργανώνει το κολέγιο Δελασάλ της Θεσσαλονίκης, στη λογοτεχνική ημερίδα της Ελληνογαλλικής Σχολής Ζαν ντ' Αρκ και στον διαγωνισμό της γαλλοφωνίας του Γαλλικού Ινστιτούτου.


Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα!