ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 1.10 - Αίθουσα 10

"Τα ρητορικά αγωνίσματα στην παιδαγωγική πράξη. Ο Βρετανικός-Κοινοβουλευτικός Αγώνας Αντιλογίας (British Parliamentary Debate): Κανόνες, στρατηγική και αξιοποίηση στη σχολική τάξη"

Κουρή Ειριάννα, Φιλόλογος - Εκπαιδεύτρια Ρητορικής Τέχνης


Περιεχόμενο Εργαστηρίου

Ο Βρετανικός-Κοινοβουλευτικός Αγώνας Αντιλογίας (British Parliamentary Debate) δεσπόζει στα διεθνή πανεπιστημιακά πρωταθλήματα. Ποιοί είναι οι κανόνες αυτού του συναρπαστικού παιχνιδιού; Τί ρόλο έχει κάθε μία από τις τέσσερις ομάδες που συμμετέχουν στον Αγώνα; Πώς μπορεί μία ομάδα να αξιοποιήσει το χρόνο προετοιμασίας των 15 λεπτών με στόχο την παραγωγή πολυδιάστατων επιχειρημάτων; Πώς υποβάλλουμε καίρια ερωτήματα κατά τη διάρκεια του Αγώνα; Πώς δομούμε την ομιλία μας;Βάσει ποιων κριτηρίων αναδεικνύεται η νικήτρια ομάδα;

Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν μέρος σε έναν Βρετανικό-Κοινοβουλευτικό Αγώνα Αντιλογίας ως μέλη των ομάδων της Κυβέρνησης, της Συμπολίτευσης, της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και της Αντιπολίτευσης.

Τέλος, θα παρουσιαστούν διδακτικές προτάσεις για την αξιοποίηση του Βρετανικού-Κοινοβουλευτικού Αγώνα Αντιλογίας στη σχολική τάξη, καθώς και σχέδια μαθήματος.

Βιογραφικό Εισηγήτριας

Η Ειριάννα Κουρή ασχολείται με τη Ρητορική από το 1996. Έχει διακριθεί σε Πανελλήνιους και Διεθνείς Ρητορικούς Διαγωνισμούς τόσο ως μαθήτρια όσο και ως φοιτήτρια. Υπήρξε Προπονήτρια της ομάδας που εκπροσωπεί την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα Debate (WSDC) από το 2004-08 και το 2010. Ήταν επικεφαλής της Επιτροπής Κριτών στο Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα Debate το 2009 και στο Ευρασιατικό Σχολικό Πρωτάθλημα Debate το 2012. Ως μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής των Αγώνων Επιχειρηματολογίας-Αντιλογίας (2001-2008) έχει ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα με στόχο τη δημιουργία Σχολικών Ρητορικών Ομίλων και την εκπαίδευση Συμβούλων Καθηγητών/Κριτών. Από το 2001 προετοιμάζει μαθητές για τη συμμετοχή τους σε Συνέδρια Μοντέλου Ηνωμένων Εθνών και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων. Συμμετέχει στο Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Forensics ως Γεν. Γραμματέας. Είναι Υπεύθυνη του Τμήματος Ρητορικής και Δημοσίου Λόγου στα Εκπαιδευτήρια Γείτονα όπου και εργάζεται από το 2001. Έχει σπουδάσει στη Φιλοσοφική Σχολή του ΕΚΠΑ και στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδας-Deree College.
Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα!