ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 2.11 - Αίθουσα 11

"Η προώθηση της ενεργού πολιτειότητας με τα έξι καπέλα του Εdward de Bono"

Παπακωνσταντίνου Θάλεια, Απόφοιτη της Ιωνιδείου Προτύπου Σχολής Πειραιά, Υποδιευθύντρια, Εκπαιδευτικός ΠΕ70, Μέλος του Ι.Ρ.Ε.Σ.Ε.


Περιεχόμενο Εργαστηρίου

Εσείς ποιο καπέλο φοράτε συχνότερα; Μήπως ήρθε η ώρα να δοκιμάσετε κάποιο διαφορετικό;

Στο εργαστήρι θα γνωρίσουμε την εναλλακτική τεχνική επίλυσης προβλημάτων και λήψης αποφάσεων "Six Thinking Hats", που επινόησε ο Edward de Bono. Φορώντας ένα από τα χρωματιστά σκεπτόμενα καπέλα, εξετάζουμε το πρόβλημα από διαφορετική οπτική γωνία και ανακατευθύνουμε τη σκέψη μας, καλλιεργώντας την ενσυναίσθηση και κάνοντας καλή διαχείριση των επικοινωνιακών εφοδίων που διαθέτουμε. Σκοπός μας είναι να μπορούμε να χρησιμοποιούμε το καινοτόμο αυτό εργαλείο, για να καλλιεργήσουμε την ιδιότητα του μαθητή-ενεργού πολίτη δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα τάξης που στηρίζεται στη συνεργασία, την ενεργό συμμετοχή και τη δημοκρατική αλληλεπίδραση, ενώ συγχρόνως το μάθημα να μετατρέπεται σε μια διασκεδαστική και απολαυστική διαδικασία!

Βιογραφικό Εισηγήτριας

Η Θάλεια Παπακωνσταντίνου γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά. Σπούδασε παιδαγωγικά στην Π.Ακαδημία Τριπόλεως. Στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών έχει κάνει Μετεκπαίδευση στην Ειδική Αγωγή και είναι μεταπτυχιακή φοιτήτρια στις Επιστήμες της Αγωγής . Έχει διδάξει στη Γεννάδειο Σχολή, στο Ειδικό Σχολείο Αγ. Δημητρίου και στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Αλίμου, όπου είναι Υποδιευθύντρια. Έχει συμμετοχές σε ερευνητικά προγράμματα ,καθώς και σε διεθνή και διακρατικά εκπαιδευτικά προγράμματα και συμπράξεις σχολείων. Το επιστημονικό της ενδιαφέρον εστιάζεται στην προώθηση της ενεργού πολιτειότητας στους μαθητές , μέσα από πολλές δράσεις εθελοντισμού για τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Έχει βραβευτεί για τη συμβολή της στην εκπαίδευση και τον πολιτισμό από τον Δήμο Αλίμου, το ΔΙΑΖΩΜΑ και από τον Σύλλογο Εθελοντών ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ.

Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα!