ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 1.02 - Αίθουσα 2

"Φωνή, το εργαλείο επικοινωνίας του εκπαιδευτικού"

Σταυρούλα (Λώρα) Πετροπούλου, M.Mus., Ιόνιο Πανεπιστήμιο, M.Ed., Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, Eκπαιδευτικός Μουσικής, Συνθέτρια, Διευθύντρια Χορωδιών, Μέλος του Ι.Ρ.Ε.Σ.Ε.


Περιεχόμενο Εργαστηρίου

Η ομιλία αποτελεί βασική μορφή επικοινωνίας αλλά και σημαντικό στοιχείο της ταυτότητάς μας. Η φωνή, είτε με τη μορφή του λόγου, είτε της κραυγής, είτε του τραγουδιού αποτελεί σημαντικό εργαλείο του ανθρώπου καθώς τον συνδέει με τον εξωτερικό κόσμο. Συγχρόνως, ο τρόπος χρήσης της φωνής μας αποτελεί το μέσο προβολής του εαυτού μας. Έχουμε συνειδητοποιήσει τη δύναμή της; Ποια είναι τα χαρακτηριστικά ενός καλού ομιλητή; Ποιες είναι οι τεχνικές που θα τον βοηθήσουν να επικοινωνήσει και να αλληλεπιδράσει με το ακροατήριό του;

Στο εργαστήρι που θα παρακολουθήσετε θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε και να πειραματιστείτε με τεχνικές φωνητικής προετοιμασίας και εξάσκησης, οι οποίες αποσκοπούν στην ενεργοποίηση ολόκληρου του μηχανισμού του σώματος άρα και στην καλύτερη χρήση της φωνής.

Βιογραφικό Εισηγήτριας

Η Σταυρούλα (Λώρα) Πετροπούλου γεννήθηκε στη Λάρισα. Είναι αριστούχος κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος του Πανεπιστημίου Λευκωσίας στις Επιστήμες της Αγωγής, με κατεύθυνση «Εκπαιδευτική Ηγεσία και Διοίκηση» και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος του Ιόνιου Πανεπιστημίου, με κατεύθυνση «Διεύθυνση Παιδικής και Σχολικής Χορωδίας». Είναι πτυχιούχος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Σπούδασε Ανώτερα Θεωρητικά της μουσικής και είναι αριστούχος κάτοχος των Διπλωμάτων Διεύθυνσης Χορωδίας, Σύνθεσης και Μονωδίας.

Εργάζεται ως καθηγήτρια Μουσικής στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και από το 2003 ως σήμερα κατέχει τη θέση της Υπεύθυνης Πολιτιστικών Θεμάτων στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δ΄ Αθήνας.

Κατά τη διάρκεια της θητείας της έχει διοργανώσει πλήθος σεμιναρίων και έχει διατελέσει εισηγήτρια σε πανελλήνια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια και συμπόσια, για θέματα που άπτονται του πολιτισμού και της αισθητικής αγωγής.

Συνθέσεις της για πιάνο, χορωδία και ορχήστρα, καθώς και ενορχηστρώσεις πολλών τραγουδιών και έργων της παίχτηκαν σε Ελλάδα και εξωτερικό. Άρθρα της δημοσιεύθηκαν σε σχετικά ελληνικά ή ξένα περιοδικά ενώ τραγούδια και μουσική της για παιδικό θέατρο έχουν δημοσιευτεί και εκδοθεί σε CD. Έχει διατελέσει μαέστρος πολλών σχολικών, παιδικών ή μικτών χορωδιών και ορχηστρικών συνόλων και έχει ερμηνεύσει, ως solist, έργα μεγάλων συνθετών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα!