ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 2.12 - Αίθουσα 12

"Γνωριμία με το Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών" - Θεωρητικό και βιωματικό εργαστήριο

Αρσλάνογλου Σοφία (Σίσσυ), Καθηγήτρια Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, MUNDirector

Κουρή Ειριάννα, Φιλόλογος - Εκπαιδεύτρια Ρητορικής Τέχνης


Περιεχόμενο Εργαστηρίου

Το Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών είναι ένα εκπαιδευτικό συνέδριο-προσομοίωση των Οργάνων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (Ο.Η.Ε.) που δίνει τη δυνατότητα σε μικρούς και μεγάλους να μελετήσουν και να συζητήσουν ζητήματα διεθνούς εμβέλειας, να διαπραγματευτούν, να βιώσουν την επίλυση συγκρούσεων και διαφορών και να αναπτύξουν επικοινωνιακές δεξιότητες. Θεμελιώδης ιδέα του Μοντέλου Ηνωμένων Εθνών είναι ότι "η πολιτική δραστηριότητα πρέπει να βιώνεται και όχι μόνο να παρατηρείται".

Μέσα από τη βιωματική συμμετοχή στην προσομοίωση του παραπάνω πολιτικού θεσμού οι συμμετέχοντες θα αναλάβουν το ρόλο διπλωματών. Θα εκπροσωπήσουν κράτη-μέλη του Ο.Η.Ε., θα ερευνήσουν ένα ζήτημα της παγκόσμιας επικαιρότητας και στα πλαίσια συνεδρίασης Επιτροπής του Ο.Η.Ε θα δημιουργήσουν συμμαχίες, θα προτείνουν λύσεις μέσω ψηφισμάτων και θα εξασκηθούν στο δημόσιο λόγο.

Τέλος, θα συζητηθεί η οργάνωση, οι σκοποί και το περιεχόμενο ενός Ομίλου Μοντέλου Ηνωμένων Εθνών και θα παρουσιαστούν σχέδια μαθήματος.

Βιογραφικά Εισηγητριών

Η Σοφία (Σίσσυ) Αρσλάνογλου είναι καθηγήτρια Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας,απόφοιτος του ΕΚΠΑ. Ασχολείται με το Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών από το 1995,προετοιμάζοντας μαθητές για Συνέδρια στην Ελλάδα κ στο εξωτερικό (Διεθνές Συνέδριο Χάγης, Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών Χάρβαρντ).Επίσης, προετοιμάζει μαθητές για τον Διαγωνισμό European YouthParliament.Παράλληλα,είναι προπονήτρια σε Λογοαθλήματα (Forensics) και κριτής στο Panhellenic Forensics AssociationTournament από το 1999.

Η Ειριάννα Κουρή ασχολείται με τη Ρητορική από το 1996. Έχει διακριθεί σε Πανελλήνιους και Διεθνείς Ρητορικούς Διαγωνισμούς τόσο ως μαθήτρια όσο και ως φοιτήτρια. Υπήρξε Προπονήτρια της ομάδας που εκπροσωπεί την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα Debate (WSDC) από το 2004-08 και το 2010. Ήταν επικεφαλής της Επιτροπής Κριτών στο Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα Debate το 2009 και στο Ευρασιατικό Σχολικό Πρωτάθλημα Debate το 2012. Ως μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής των Αγώνων Επιχειρηματολογίας-Αντιλογίας (2001-2008) έχει ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα με στόχο τη δημιουργία Σχολικών Ρητορικών Ομίλων και την εκπαίδευση Συμβούλων Καθηγητών/Κριτών. Από το 2001 προετοιμάζει μαθητές για τη συμμετοχή τους σε Συνέδρια Μοντέλου Ηνωμένων Εθνών και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων. Συμμετέχει στο Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Forensics ως Γεν. Γραμματέας. Είναι Υπεύθυνη του Τμήματος Ρητορικής και Δημοσίου Λόγου στα Εκπαιδευτήρια Γείτονα όπου και εργάζεται από το 2001. Έχει σπουδάσει στη Φιλοσοφική Σχολή του ΕΚΠΑ και στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδας-Deree College.

Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε