ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 2.09 - Αίθουσα 9

" ... με δυο Λέξεις κι ένα Βλέμμα"
Παίζω κι επικοινωνώ με το λόγο του σώματος και της φωνής

Μενδρινού Ιωάννα, Δρ Θεατρολογίας, Νηπιαγωγός, Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας Διεύθυνσης Π.Ε. Δ' Αθήνας, Ειδική Γραμματέας στο Ινστιτούτο Ρητορικών και Επικοινωνιακών Σπουδών Ελλάδας (Ι.Ρ.Ε.Σ.Ε.)


Περιεχόμενο Εργαστηρίου

Πώς επικοινωνώ με τον άλλο; Πώς επικοινωνώ τα συναισθήματα, τις σκέψεις και τις απόψεις μου; Πώς μπορώ να πείσω ή έστω να ελκύσω το ενδιαφέρον των συνομιλητών μου; Αρκούν μόνο οι λέξεις;

Επειδή κανείς δεν γίνεται ρήτορας με μαγικό τρόπο και επειδή η τέχνη του "ευ λέγειν" και της επικοινωνίας συνιστά μία δια βίου, άκρως κοινωνική και συγχρόνως κοινωνικοποιητική διαδικασία, προτείνουμε ασκήσεις και παιχνίδια [εισ]αγωγής στον εκφραστικό, λεκτικό και αλεκτικό λόγο για μαθητές και ... τους ενήλικες εκπαιδευτικούς που παίζουν μαζί τους.

Βιογραφικό Εισηγήτριας

Απόφοιτος του Τμήματος Νηπιαγωγών (Ε.Κ.Π.Α), κάτοχος του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Σπουδών του Π.Τ.Δ.Ε., Ε.Κ.Π.Α. «Διδακτική Γλώσσας - Λογοτεχνία - Θέατρο και Εκπαίδευση (Θέατρο και Εκπαίδευση)» και Διδάκτωρ Θεατρολογίας με ειδίκευση στο Θέατρο για Ανήλικους Θεατές (Π.Τ.Δ.Ε., Ε.Κ.Π.Α.). Εργάζεται από το 1992 ως Νηπιαγωγός και από το 2018 ως Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Π.Ε. Δ΄ Αθήνας. Τα επιστημονικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στα πεδία θέατρο για ανήλικους θεατές, θέατρο στην εκπαίδευση, νεοελληνικό θέατρο, παγκόσμια δραματουργία, η τέχνη της εμψύχωσης, ιστορία θεάτρου και παιδική ηλικία, κοινωνιοσημειωτική του θεάτρου. Είναι συγγραφέας των βιβλίων Με την Αυλαία Ανοιχτή (διδακτικής του θεάτρου) και Πράσινοι σκύλοι-Φούξια γατιά (λογοτεχνία για παιδιά), δημοσιευμένων μελετών και άρθρων σε συλλογικούς τόμους και πρακτικά ελληνικών και διεθνών συνεδρίων. Ασχολείται επαγγελματικά με τη θεατρική γραφή, τη σκηνοθεσία, την παραγωγή θεατρικών παραστάσεων από ομάδες παιδιών και εφήβων, το θέατρο κούκλας και την επιμόρφωση εκπαιδευτικών σε θέματα Θεατρικής Παιδείας και αξιοποίησης του Θεάτρου στην Εκπαίδευση.

Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα!