ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 2.05 - Αίθουσα 5

"Εξερευνώντας τις αρχές του διαλόγου μέσα από την τεχνική του World Café"

Μανούσου Ευαγγελία, PostDoc, Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Ανατολικής Αττικής

Ντούπα Ευαγγελία, Φιλόλογος, M.Ed. στις Επιστήμες της Αγωγής


Περιεχόμενο Εργαστηρίου

Η εξερεύνηση των αρχών του διαλόγου είναι μια πολύπλοκη και απαιτητική διαδικασία η οποία μπορεί να συμβάλλει στην καλλιέργεια του στοχασμού, της συζήτησης, της ανάπτυξης επιχειρημάτων και τεκμηρίωσης και σε πολλά ακόμη στοιχεία που περιλαμβάνει «η τέχνη του λόγου».

Η αξιοποίηση της τεχνικής του World Café, ως μια κατεξοχήν βιωματική επικοινωνιακή τεχνική στις εφαρμογές της στην διδακτική πράξη μπορεί να συμβάλει στην καλλιέργεια όχι μόνο πολλών δεξιοτήτων αλλά και στην αναζήτηση, στο στοχασμό αλλά και στην πρακτική εφαρμογή των αρχών του διαλόγου.

Το εργαστήριο έχει βιωματικό χαρακτήρα πραγματοποιείται σε 4 διαδοχικές φάσεις και με την ολοκλήρωσή του θα έχουν αναδυθεί και επεξεργαστεί οι αρχές του διαλόγου. Πρόκειται για μια πολύ ενδιαφέρουσα συλλογική συνεργατική εξερεύνηση που συνδυάζει με πολύ δημιουργικό τρόπο τη θεωρία και την πράξη της ρητορικής παιδείας.  

Βιογραφικό Εισηγητριών

Μανούσου Ευαγγελία 

Η Ευαγγελία (Γκέλη) Μανούσου είναι συντονίστρια εκπαιδευτικού έργου στην Πρωτοβάθμια, διδάκτωρ του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου στη δημιουργία εκπαιδευτικού υλικού στην Ανοικτή και εξ Αποστάσεως εκπαίδευση, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και στην Πληροφορική στην Εκπαίδευση στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο.

Το 2017 ολοκλήρωσε το μεταδιδακτορικό της στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο με θέμα τις Δεξιότητες των φοιτητών που εκπονούν ερευνητική εργασία. Από το 2009 είναι Καθηγήτρια Σύμβουλος στο Ελληνικό Πανεπιστήμιο στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Επιστήμες της Αγωγής». Επίσης έχει εργαστεί ως ειδική στη μεθοδολογία της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης (ΜΕΑ) στο ΕΑΠ, αλλά και σε ως ερευνήτρια σε διάφορα ερευνητικά προγράμματα.

Είναι μέλος της συντακτικής επιτροπής του Επιστημονικού περιοδικού «Ανοικτή Εκπαίδευση» και μέλος του ΔΣ το Επιστημονικού Δικτύου για την Ανοικτή και εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση. Από το 1999 είναι επιμορφώτρια-εμψυχώτρια σε πολλά προγράμματα σεμινάρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό, σε θέματα που αφορούν βιωματικές και ενεργητικές τεχνικές εκπαίδευσης, δεξιότητες και γενικότερα παιδαγωγικά ζητήματα. Έχει κάνει περισσότερες από 60 επιστημονικές δημοσιεύσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό και είναι συγγραφέας πολλών παιδαγωγικών άρθρων, βιβλίων και παιδαγωγικών υλικών που αφορούν ζητήματα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, περιβαλλοντική εκπαίδευση και εκπαίδευση για την αειφορία. Έχει πραγματοποιήσει προγράμματα Erasmus+, Grundtvig, αλλά και πολλά project σε διάφορες βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Ντούπα Ευαγγελία

Η Ευαγγελία Ντούπα σπούδασε Ιστορία και Αρχαιολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών με κατεύθυνση στην Αρχαιολογία και Ιστορία της Τέχνης, από όπου αποφοίτησε το 1993. Για αρκετά χρόνια εργάστηκε στην ιδιωτική εκπαίδευση, ενώ από το 2007 είναι μόνιμη εκπαιδευτικός σε σχολικές μονάδες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Είναι κάτοχος τίτλου μεταπτυχιακών σπουδών στις Επιστήμες της Αγωγής του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, με αντικείμενο της διπλωματικής της εργασίας τη «Μετασχηματιστική Ηγεσία». Έχει συμμετάσχει ως εισηγήτρια σε πολλά εκπαιδευτικά συνέδρια και είναι ενεργό μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων. Είναι επίσης μέλος της Ρητορικής Ομάδας Εκπαιδευτικών και συνυπεύθυνη του ομίλου ρητορικής στο 1ο Πειραματικό Γενικό Λύκειο Αθηνών, στο οποίο και υπηρετεί.

Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα!